Exit Juventus, galavoorstelling van PSG en City zonder De Bruyne neemt snipperdag

25-10-2022 22:54

Benfica wist zich dinsdag te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Portugese club versloeg Juventus met 4-3. Voor Juve zal het Kampioenenbal dit seizoen gedaan zijn na de groepsfase. In Frankrijk gaf PSG Maccabi Haifa voetballes. Zonder Kevin De Bruyne bleef Manchester City steken op een 0-0 gelijkspel tegen Dortmund met Thorgan Hazard in de basis.

Benfica - Juventus 4-3
Benfica was weer ouderwets op stoom en walste in rap tempo over het Juventus heen, dat het al weken niet heeft. Antonio Silva scoorde na een kwartier en zette het Estadio da Luz in vuur en vlam, maar al snel werden de supporters stil door de gelijkmaker van Moise Kean.

Maar als de ploeg van Roger Schmidt aanzette, was het ook meteen gevaarlijk. Na inmenging van de VAR mocht Joao Mario een strafschop nemen en die ook benutten, waarna Rafa Silva de spotlights opeiste. Juventus werd aan stukken gescheurd en dreigde naar de slachtbank te worden geleid. Helemaal toen Rafa Silva, dé uitblinker aan Benfica-zijde, na rust ook de 4-1 maakte.

Normaal gesproken was de zege binnen, leken de Benfica-spelers zich ook te realiseren, maar in een tijdsbestek van twee minuten tijd kantelde Juventus de wedstrijd. Eerst na een goal van de ingevallen Arek Milik, daarna van Weston McKennie. Verder dan de 4-3 kwam Juve niet. Benfica gaat door in de Champions League, het is alleen nog niet duidelijk of dat als groepswinnaar gebeurt.

Paris Saint-Germain - Maccabi Haifa 7-2
Op voorhand was er al geen twijfel wie de wedstrijd zou gaan winnen. Maccabi Haifi is al uitgespeeld in de Champions League, maar vecht nog wel voor een plek in de Europa League. En ondanks dat PSG al zo goed als door was, was het klasseverschil veel te groot. Lionel Messi opende het bal na negentien minuten spelen met een bekeken schot uit stilstand. Het zette de toon voor de rest van de wedstrijd, waarin de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen. Kylian Mbappé scoorde dertien minuten later minstens net zo mooi, waarna ook Neymar zichzelf op het scorebord zetten.

Maccabi deed nog wel iets terug, maar PSG vergrootte de marge weer. Wederom was het Messi die scoorde. Omdat Abdoulaye Seck, speler van Maccabi, na rust opnieuw een doelpunt maakte, leek het toch weer even spannend te worden, maar niets was minder waar. Het publiek in Parijs kreeg nog drie doelpunten voorgeschoteld. De eerste was van Mbappé, de tweede een eigen doelpunt en invaller Carlos Soler zorgde voor de kers op de taart.

Borussia Dortmund - Manchester City 0-0
De homecoming van Erling Haaland liep uiteindelijk niet zoals verwacht. De Noorse spits keerde terug in het Signal Iduna Park, maar scoorde niet. De Noor begon in de basis, maar mocht na de rust in de kleedkamer achterblijven. Kevin De Bruyne bleef de hele match op de bank. In de 82e minuut werd Thorgan Hazard naar de kant gehaald. In de tweede helft miste Riyad Mahrez een penalty. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.