Chelsea gaat door als groepswinnaar, Sevilla grijpt laatste strohalm

25-10-2022 20:45

Chelsea gaat naar de volgende ronde van Champions League. De topclub uit Londen won uit bij Red Bull Salzburg en kan niet meer worden ingehaald. Chelsea is zelfs al zeker van de groepswinst. In Groep G maakt Chelsea door een zege op FC Kopenhagen nog een kans overwintering.

Salzburg - Chelsea 1-2
Chelsea, met Hakim Ziyech op de bank, trok de wedstrijd na twintig minuten spelen naar zich toe. Mateo Kovacic kreeg de bal bij de zestienmeter en schoot schitterend raak: 0-1. Chelsea had de wedstrijd voor rust al in het slot kunnen gooien, terwijl ook Salzburg een kans kreeg om een goal te maken.

Na de onderbreking kwam de thuisploeg dan ook op gelijke hoogte. Junior Adamu profiteerde van een prima voorzet van Maximilian Wöber en scoorde. Toch bleef Chelsea de bovenliggende partij en kreeg de ploeg van Graham Potter meerdere kansen om het tij te keren. Dat gebeurde na ruim een uur spelen. Kai Havertz draaide zichzelf vrij en mikte de bal met succes in de kruising.

Vlak voor tijd liet Salzburg een megakans op 2-2 liggen. Chelsea is door, Salzburg blijft op de tweede plaats staan.

Sevilla - Kopenhagen 3-0
Sevilla heeft de laatste strohalm gegrepen en maakt nog kans om door te gaan in de Champions League. Kopenhagen, dat in vijf wedstrijden nog geen doelpunt wist te maken, heeft het in Andalusië een uur spelen volgehouden. Daarna was het Youssef En-Nesyri die de ban brak. Vlak voor tijd besliste Isco de strijd en deed ook Montiel een duit in het zakje.

Volgende week moet Sevilla uit bij Manchester City Champions League-overwintering veilig proberen te stellen. Althans, Borussia Dortmund heeft nog twee punten nodig om door te gaan.