Conceição moet na “Jij bent een Benfica-fan” boeten in Portugal

Conceição moet na “Jij bent een Benfica-fan” boeten in Portugal

25-10-2022 21:15

Als voetballer was Sérgio Conceição regelmatig betrokken bij een relletje. Nu de voormalige speler van Standard trainer is, is het temperament niet veranderd. In Portugal heeft de voetbalbond Conceição naar aanleiding van een incident van afgelopen weekend een schorsing opgelegd.

Vorige week vrijdag stond in Portugal Porto - Benfica op het programma. Porto verloor de topper op eigen veld met het kleinste verschil. Tijdens en na de 0-1 nederlaag kon Conceição zich niet altijd beheersen. Hij had het gemunt op scheidsrechter João Pinheiro. “Dit was jammer. Jij bent een Benfica-fan”, zou Conceição gezegd hebben over de wedstrijdleiding.

De tuchtraad van de Portugese voetbalbond stelde dinsdag dat de trainer van Porto ongepaste gebaren maakte en dat zijn teksten beledigend waren. Dat schrijft A Bola. Conceição kreeg voor zijn acties en taalgebruik één speeldag schorsing van de tuchtraad.

In de Portugese competitie staat Porto na tien speeldagen op de derde plaats met tweeëntwintig punten. Benfica is de leider met zes punten meer. In de Champions League staat Porto in de groep van Club Brugge op de tweede plaats met zes punten. In eigen huis verloor Porto met 0-4 van Club Brugge. Woensdag staan de return in het Jan Breydelstadion op het programma.