Barcelona afhankelijk van resultaat Inter: Zullen het duel met zijn allen kijken

Barcelona afhankelijk van resultaat Inter: "Zullen het duel met zijn allen kijken"

25-10-2022 19:01
1

Voor FC Barcelona valt woensdagavond de beslissing of ze na de winter in de Champions League of Europa League verder zullen gaan. De Catalanen spelen zelf om 21:00 uur tegen Bayern München, maar concurrent Internazionale trapt op 18:45 uur al af tegen Viktoria Plzen.

Mochten de Italianen winnen van Viktoria Plzen, dan komt Barcelona na de winter uit in de Europa League en gaat Internazionale door in de Champions League. Trainer Xavi weigert in ieder geval op te geven. "Het maakt mij niet uit wat ze in die wedstrijd doen, ongeacht hun resultaat moeten wij gewoon winnen van Bayern München", vertelt de oefenmeester geciteerd door SPORT. "We zullen voor ons eigen duel gezamenlijk naar de wedstrijd van Internazionale kijken, maar wij willen koste wat kost winnen van Bayern."

Barcelona kende in ieder geval een goede generale voor de wedstrijd tegen de Duitsers. De laatste twee wedstrijden in de competitie werden met 4-0 en 3-0 overtuigend gewonnen van respectievelijk Athletic Bilbao en Villarreal. Nu ligt de focus enkel op het beslissende duel in de Champions League. "We moeten er alles aan doen om in dit toernooi te blijven. Ik zal de hoop niet verliezen, het is zeker nog niet over. Mochten we uiteindelijk toch niet doorgaan, dan gaan we in de Europa League vechten als leeuwen, zodat we daar winnaar kunnen worden."