Capello over De Ketelaere: “Hij speelt momenteel op een trager tempo”

Capello over De Ketelaere: “Hij speelt momenteel op een trager tempo”

25-10-2022 18:45
6

Voormalig hoofdcoach van AC Milan Fabio Capello heeft een verklaring gegeven voor het feit dat Charles De Ketelaere maar niet op gang lijkt te komen. De Ketelaere beleeft een moeilijk moment en is er nog niet in geslaagd om echt zijn stempel te drukken bij AC Milan.

Italiaans voetbal is geen Belgisch voetbal en de druk is er anders. De kranten schrijven erg snel en scherp en ook het management heeft minder geduld. De Ketelaere lijkt wel de volledige steun van Milan te hebben. Zij geloven dat er veel talent is en hij is pas 21 jaar oud. Eerder hadden toppers bij Milan zoals Rafael Leão en Sandro Tonali ook een aanpassingsperiode nodig. 

Capello sprak tijdens een uitzending van Sky Italia. Hij werd bevraagd naar de moeilijkheden waar De Ketelaere momenteel mee kampt. "Ik zie in hem een geweldige speler, met veel kwaliteit en een grote visie op het spel”, klinkt het bij Capello. “Momenteel speelt hij in een trager tempo dan zijn teamgenoten. Ik heb hem in het verleden gevolgd en als hij de bal had deed hij dingen die hij nu niet meer doet, op dit moment is hij verlegen", zei hij.

"Het is waar dat hij terugkeert van een blessure, maar hij mist iets. Hij heeft uitstekende kwaliteiten om een belangrijke speler te worden”, klinkt het verder. “...maar ik denk dat het nu meer een morele kwestie is om die te vinden."