Naast Tielemans weer nieuwe speler op Barça-radar: Ajax-middenvelder ook genoemd

Naast Tielemans weer nieuwe speler op Barça-radar: Ajax-middenvelder ook genoemd

25-10-2022 14:05 Laatste update: 14:11
6

Een tijdje geleden werd FC Barcelona nog gelinkt aan Youri Tielemans als opvolger voor clubicoon Sergio Busquets. Voor een overstap naar Camp Nou krijgt de Rode nu nieuwe concurrentie. SPORT maakte namelijk melding van Catalaanse interesse voor Edson Alvarez van Ajax.

FC Barcelona wil na het WK een verdedigende middenvelder aan de selectie toevoegen. Sergio Busquets ziet namelijk zijn contract aflopen aan het einde van dit seizoen. Op zijn plaats maakt Frenkie de Jong de laatste tijd veel indruk, maar de clubleiding van Barça wil in januari opnieuw toeslaan op de transfermark. 

De naam van Tielemans werd al genoemd als mogelijke vervanger voor Busquets, maar nu klinkt ook de naam van Edson Alvarez, zo wist SPORT. Barça zou de prestaties van de 25-jarige middenvelder al het hele seizoen in de gaten houden. Ajax blokkeerde eind augustus nog een megatransfer van de Mexicaan naar Chelsea. Hoe Ajax deze winter tegenover een mogelijk vertrek van Alvarez zal staan, is nog niet bekend.

In een poging om Busquets te vervangen, werden naast Tielemans en Alvarez ook al Ibrahim Sangaré (PSV), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Enzo Fernández (Benfica), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Jorginho en N'Golo Kanté (beiden Chelsea) genoemd. Neves zou op dit moment de beste papieren hebben voor een wintertransfer naar Camp Nou.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie