'Amallah blijft waarschijnlijk tot WK in B-kern, Cimirot en Raskin loopt vlotter'

'Amallah blijft waarschijnlijk tot WK in B-kern, Cimirot en Raskin loopt vlotter'

25-10-2022 11:31
19

Het leek allemaal zo lang geleden, maar voor het eerst in jaren davert Sclessin weer als vanouds. In de eerste drie maanden van het huidige seizoen gingen zowel Club Brugge, Royal Antwerp FC áls RSC Anderlecht voor de bijl. Reden genoeg om dat herwonnen optimisme te verzilveren met contractverlengingen, denkt Standard Luik. Die aanpak verloopt echter met wisselend succes.

De kwestie rond Selim Amallah zorgt al enkele weken voor een kleine smet op de wederopstanding. De Marokkaanse international is normaal gezien een uitblinker, maar zit nu in de B-kern, omdat hij zijn verbintenis weigert te verlengen. Nochtans wil Standard van hem de best betaalde speler uit de selectie maken. Tot op heden is er nog steeds geen akkoord bereikt. Volgens Het Laatste Nieuws blijft Amallah naar alle waarschijnlijkheid (minstens) tot het WK in de B-kern verkommeren. Een doorbraak wordt voordien niet verwacht.

Het Standard-bestuur kan zich in tussentijd op twee andere dossiers storten. Daarin lijkt er meer schot in de zaak te komen. Zo is er goudhaantje Nicolas Raskin, die komende zomer ook uit zijn contract loopt. De onderhandelingen met zijn management gaan evenwel de goede richting uit. Standard heeft goede hoop dat Raskin straks bijtekent. Ook Gojko Cimirot presteert de laatste tijd weer uitstekend. Met hem en zijn omgeving zijn eveneens gesprekken opgestart.