Benzema en Valverde moeten verstek geven voor CL, mogelijk lacht Hazard in vuistje

Benzema en Valverde moeten verstek geven voor CL, mogelijk lacht Hazard in vuistje

25-10-2022 10:44 Laatste update: 10:44
11

Midweekse momenten staan in oktober synoniem voor Europees voetbal. In de Champions League trekt Real Madrid naar RB Leipzig, met als doel om door te stoten naar de achtste finales. Carlo Ancelotti kan echter geen beroep doen op uitblinkers Karim Benzema en Federico Valverde. Eden Hazard to the rescue, dan maar?

De selectie van De Koninklijke trainde maandagavond al in de Red Bull Arena in Leipzig, maar van Benzema en Valverde ontbrak elk spoor. Zij zijn namelijk niet mee afgereisd naar Oost-Duitsland. Benzema kreeg vorige week maandag nog de Gouden Bal uitgereikt, maar sukkelt met kwaaltjes. Ook tegen FC Sevilla bleef hij afgelopen weekend aan de kant.

Die andere ster van het moment, Valverde, kwam in dat duel wél aan de aftrap. Hij kreeg echter een trap op zijn been te verwerken. Daar is de Uruguyaan onvoldoende van hersteld. Overigens hebben ook Lucas Vazquez, Dani Ceballos en Mariano Diaz de 23-koppige kern van Ancelotti niet gehaald door blessureleed. Mogelijk biedt dat kansen voor Hazard. De Rode Duivel mocht in deze CL-campagne twee keer aantreden: op Celtic viel hij in en scoorde hij zowaar, bij Shakhtar Donetsk leverde hij een anonieme prestatie af als basisklant.

Dinsdagavond krijgt Real Madrid de kans om zich te verzekeren van de volgende ronde in de Champions League. Als het op bezoek bij RB Leipzig niet verliest, kan de winst in groep F de titelverdediger niet meer ontglippen. In het andere duel van de poule kijken Celtic FC en Shakhtar Donetsk elkaar in de ogen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie