De woestijn roept Gent: Tissoudali als aderlating, Hong kan Buffalo's trots maken

De woestijn roept Gent: Tissoudali als aderlating, Hong kan Buffalo's trots maken

25-10-2022 10:00 Laatste update: 29-10-2022 17:00
9

Nog minder dan vier weken voor de boeg en dan trekt het grootste voetbalcircus op aarde zich weer op gang. Nu al belooft het wereldkampioenschap in Qatar een unieke belevenis te worden, al is dat niet altijd vanwege de juiste redenen, helaas. Tussen alle nationale en Europese competities door tracht VoetbalPrimeur.be jou al zo warm mogelijk te maken voor het WK. En dat het er bloedheet zal worden, dat staat als een paal boven zand! In deze aflevering overlopen we de mogelijke WK-gangers bij KAA Gent.

Zekerheidjes ✴️✴️✴️
De Buffalo met de strafste interlandcarrière, dat blijft Michael Ngadeu. Op z'n 31e heeft de ervaren mandekker nu al 45 caps verzameld. In de WK-kwalificatiecampagne betwistte hij elke minuut en ook op de Afrika Cup uit het voorjaar van 2022 vervulde Ngadeu een hoofdrol. In hun thuisland veroverden De Ontembare Leeuwen toen een bronzen medaille. Zonder pech mag Ngadeu straks ook dat laatste item op zijn bucket list afvinken: schitteren op het wereldkampioenschap.

Goede hoop ✴️✴️
Ook dat andere West-Afrikaanse land, Ghana, rekent in Qatar mogelijks op wat Gents bloed. Hoewel Elisha Owusu er bijlange niet de status verworven heeft die Ngadeu geniet, werd de controlerende middenvelder in 2022 wel al vaak opgeroepen voor zijn nationale elftal. Twee invalbeurten vielen hem te beurt, waarvan recent nog eentje van ruim een kwartier in de generale repetitie tegen Brazilië. Er bestaat dus wel degelijk een goede kans dat Owusu onder meer Denis Odoi vervoegt op het vliegtuig.

Kaarsjes branden ✴️
De Gentse fans hebben dezer dagen veel reden tot klagen, maar Hong Hyun-seok ontsnapt als schietschijf. De zomeraanwinst is één van de weinigen die de eigen aanhang nog eens op de banken krijgt. Uit vreugde, wel te verstaan, niet om te vloeken. De 23-jarige Zuid-Koreaan beschikt over de X-factor om op z'n minst aan het WK te mogen deelnemen, al ziet zijn bondscoach dat blijkbaar anders. Tot op heden kwam Hong namelijk uitsluitend voor de U23 uit. Hebben zijn recente prestaties alsnog voldoende overtuigd?

Tot slot heeft zelfs een hele kaarsenfabriek niet mogen baten voor Tarik Tissoudali. De dribbelkont was misschien wel de grootste zekerheid op WK-geluk, maar een loodzware knieblessure zette afgelopen zomer al een streep door die droom. De voorbije weken heeft Tissoudali geen mirakelen kunnen verrichten, waardoor Marokko het zonder hem zal moeten rooien, onder meer tegen de Rode Duivels overigens. Een eervolle vermelding heeft hij dan toch te pakken ...

Overzicht van VP's WK-specials van de volgende dagen en weken:
- Woensdag 26/10: Welke spelers van Standard Luik maken kans op een WK-selectie?
- Donderdag 27/10: Welke spelers van Union Saint-Gilloise maken kans op een WK-selectie?
- Vrijdag 28/10: Welke overige spelers uit de Jupiler Pro League maken kans op een WK-selectie?