'Rentree van aanvaller uitgesteld: Barça gaat voor 'maximale voorzichtigheid''

'Rentree van aanvaller uitgesteld: Barça gaat voor 'maximale voorzichtigheid''

25-10-2022 09:26

Memphis Depay zal woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München nog niet in actie komen. De Oranje-international is nog niet volledig hersteld van zijn dijbeenblessure.

Spaanse media schreven vorige week dat Memphis op koers lag om tegen Bayern terug te keren in de wedstrijdselectie van FC Barcelona, maar dat duel komt te vroeg, meldt Mundo Deportivo. Zowel Barcelona als Memphis pleiten voor 'maximale voorzichtigheid'. De aanvaller kende naar verluidt al een terugval en beide partijen hebben baat bij een goed en volledig herstel. Daarbij wil Memphis, met het oog op het WK, geen risico nemen.

Memphis raakte op 23 september, tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Polen, geblesseerd. Sindsdien speelde de spits geen minuut meer. Barcelona speelt nog vijf wedstrijden voor de start van het WK. Barcelona moet de thuiswedstrijd tegen Bayern winnen, om zicht te houden op overwintering in de Champions League. Wanneer Internazionale thuis wint van Viktoria Plzn, zijn de Catalanen zeker van uitschakeling.