Dessers mist penalty en ziet Cremonese naar laatste plek in Serie A zakken

Dessers mist penalty en ziet Cremonese naar laatste plek in Serie A zakken

24-10-2022 22:30
3

Cremonese is na maandagavond de nieuwe nummer laatst in de Serie A. De promovendus ging onderuit tegen directe concurrent Sampdoria. Cyriel Dessers kreeg vanaf de stip nog de gouden kans om te scoren, maar zag zijn inzet gepakt worden.

De spits, die begin dit seizoen nog furore maakte bij KRC Genk, leek na een stroeve seizoensstart bij Cremonese los te zijn. Na treffers tegen Napoli en Spezia verscheen hij maandag opnieuw als basisspeler aan de aftrap. De scheidsrechter legde de bal al vroeg op de stip, nadat aanvaller David Okereke neerging in het strafschopgebied. 

Dessers nam de strafschop, maar zag zijn weinig overtuigende inzet worden gepareerd door Sampdoria-doelman Emil Audero. Cremonese creëerde vervolgens liefst 21 doelpogingen, waarvan er slechts vier op doel gingen. 

Uiteindelijk ging Sampdoria er met de overwinning vandoor. Voormalig Southampton-speler Manolo Gabbiadini gaf voor op Omar Colley (ex-Genk), die de enige treffer van het duel maakte. Door de nederlaag staat Cremonese nu stijf onderaan met vier punten.