Inkijk in contract van Mbappé, de bestbetaalde voetballer ooit

Inkijk in contract van Mbappé, de bestbetaalde voetballer ooit

24-10-2022 10:32

Het contract van sterspeler Kylian Mbappé ligt op straat. Le Parisien heeft toegang gehad tot de details van de overeenkomst. Bij PSG is Mbappé de bestbetaalde voetballer aller tijden. 

Mbappé tekende in mei 2022 een driejarig contract bij PSG. Als hij dat uitzit, zal hij volgens het Franse medium een duizelingwekkend bedrag van 630 miljoen euro (!) bruto opstrijken. In totaal zou Mbappé 72 miljoen euro bruto per seizoen aan salaris verdienen, maar dat is slechts een klein deel van de megadeal waarmee hij akkoord ging.

Toen hij verlengde, kreeg hij daar een tekenbonus van alleen al 180 miljoen euro voor. Dat bedrag wordt verdeeld in drie termijnen. Verder staan er ook loyaliteitsbonussen in zijn contract als hij de club niet vroegtijdig verlaat. Als hij in 2023 blijft, krijgt hij daar 70 miljoen euro voor. Dat bedrag wordt opgevoerd naar 80 miljoen euro in 2024 en 90 miljoen euro in 2025. 

Recent kwam in het nieuws dat Mbappé zijn zinnen zou hebben gezet op een vertrek, maar daar is volgens de aanvaller niets van waar.