Lierse slaat Lommel in vijf minuten tegen canvas en beloont zich met leidersplek

23-10-2022 22:33
3

De Challenger Pro League duikt de komende speeldag in met een nieuwe koploper. Na het verlies van SK Beveren tegen RWDM (3-1) wist Lierse SK dat de leidersplaats voor het grijpen lag. Dan moest het wel zelf winnen van Lommel SK. Dat is, ondanks een vroege achterstand, ook gelukt: 3-1.

Best wel wat spanning dus voor de Kempenaren, die in het openingskwartier dan ook slordig acteerden. Adrian Martinez besloot dat af te straffen: de Costa Ricaanse aanvaller zette de gasten uit Lommel op voorsprong. Niet enkel de thuisploeg was daar ontevreden mee, maar blijkbaar ook de weergoden. Vanwege een erg felle plensbui moest het duel tien minuten gestaakt worden.

De regen leek wel de zorgen uit de kopjes van de Lierse-spelers weggespoeld te hebben. Rond het half uur draaiden zij de situatie immers volledig om dankzij vijf dolle minuten. Eerst schoot Thibaut Van Acker raak vanuit vrije trap en zo'n zestig seconden later stond het zelfs 2-1. Nu viseerde Jens Schouterden knap de korte hoek. En nog was het niet gedaan, want in minuut 35 volgde de 3-1 al. Na een bal op de paal kon Daan Vekemans van dichtbij binnenduwen.

Na de pauze probeerde Lommel nog wel om de bakens te verzetten, met op haar beurt een schot op de paal als belangrijkste wapenfeit. Echt in paniek geraakte Lierse echter nooit meer. Daarvoor heeft het een rijkelijke beloning gekregen: met negentien punten voert geel-zwart nu de rangschikking aan in de Challenger Pro League. Beveren (18), RWDM (18), Beerschot (17), RSCA Futures (16) en Club NXT (16) staan wel allemaal binnen schietafstand. Lommel blijft dan weer in de middenmoot hangen met twaalf eenheden.