Manchester City nadert na pijnlijk puntenverlies Arsenal tegen Southampton

23-10-2022 16:59

Arsenal is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van Southampton. De ploeg van Mikel Arteta kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het is de tweede keer in de competitie dat Arsenal punten verspeelt.

The Gunners kwamen in het Saint Mary's Stadium nog wel op voorsprong door een doelpunt van Granit Xhaka. De middenvelder volleerde hard raak uit een voorzet van Ben White: 0-1. Doordrukken deed Arsenal niet. Bij vlagen was het spel slordig, maar daar profiteerde de thuisploeg niet van. Met een 0-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust was het een ander verhaal. The Saints kregen kansen en maakten via Stuart Armstrong in de 65ste minuut gelijk dankzij een knappe treffer. Daarmee bracht hij Arsenal in de problemen.

In de slotfase dacht Arsenal langs zij te komen. Een voorzet van Kieran Tierney werd snoeihard binnengeschoten door Martin Ødegaard, maar de Londenaren konden niet lang juichen. De VAR constateerde dat de bal uit was gegaan voordat de linksback de voorzet gaf en de goal werd dus afgekeurd.

Arsenal heeft twee punten laten liggen en ziet Manchester City daardoor naderen. The Citizens wonnen zaterdag wel toen Brighton & Hove Albion op bezoek kwam.