Pioli is streng: “De Ketelaere moet meer doen, maar dat weet hij ook”

Pioli is streng: “De Ketelaere moet meer doen, maar dat weet hij ook”

23-10-2022 12:42
9

De hoofdtrainer van AC Milan Stefano Pioli gaf toe dat Charles De Ketelaere "meer moet doen", nu de trage start van de Belg in San Siro lijkt voort te duren. Het is wachten tot de recordtransfer van Club Brugge helemaal gelanceerd is in Milan. 

De 21-jarige speler was een van de belangrijkste aanwinsten in de transferperiode en tekende een contract voor vijf jaar. AC Milan betaalde naar verluidt zo’n 36 miljoen euro aan Club Brugge. 

De verwachtingen waren hooggespannen na veetien goals en negen assists in de Jupiler Pro League. Het zijn die statistieken die uitblijven bij De Ketelaere. Hij moet vechten voor een plek in de basis en heeft slechts één assist in zijn eerste tien Serie A optredens. Pioli heeft duidelijk gemaakt dat hij meer verwacht van de Rode Duivel. 

"De Ketelaere heeft de kwaliteit om een impact te maken in ons aanvallende spel. Hij moet meer doen, dat weet hij ook", vertelde Pioli aan Gazzetta dello Sport. "Hij heeft nog tijd nodig, maar de wil van de jongen telt. Als je bij een topclub speelt, zoals Milan, moet je deze competitie absoluut accepteren,” klinkt het. “Je moet het elke dag beter doen dan je teamgenoot om de coach te overtuigen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s