Guardiola is veeleisend: “De Bruyne speelt niet op zijn best, dat weet hij”

Guardiola is veeleisend: “De Bruyne speelt niet op zijn best, dat weet hij”

23-10-2022 12:16
38

Pep Guardiola zegt dat Kevin De Bruyne nog beter kan ondanks zijn fantastisch doelpunt tegen Brighton en Leandro Trossard. Guardiola zei in een persconferentie dat hij bijna meer had verwacht van de Rode Duivel.

Met een dubbel van Erling Haaland en een doelpunt van De Bruyne heeft Manchester City de draad weer opgepakt tegen Brighton. Ondanks het doelpunt van de Rode Duivel was Pep Guardiola niet helemaal tevreden over het optreden van de Rode Duivel. De Spanjaard verwacht duidelijk erg veel van KDB. 

"Kevin kan beter," zei Pep. "Hij speelt niet op zijn best. Een fantastisch doelpunt, maar hij speelt niet op zijn best." Guardiola voegde daar toen aan toe: "Dat weet hij. Ik hoef het hem niet te vertellen. Zijn dynamiek is niet perfect”, getuigt de coach. “Ik heb het er met hem over gehad. Het doelpunt is uitzonderlijk en dankzij hem hebben we niet geleden in de laatste minuten."

De coach leek erg tevreden te zijn met het resultaat en de doelpunten maar de prestatie was volgens Guardiola niet helemaal jedat. Een gemiste kans vertelde Guardiola, een kans om opnieuw volledige dominantie tentoon te stellen. “Het was een geweldige kans voor het team om hun talent te tonen en hun vaardigheden aan de wereld te laten zien," zei hij.