Manchester United pakt punt tegen Chelsea na sensationeel slot

22-10-2022 20:27 Laatste update: 20:41
2

Manchester United heeft een punt gepakt tegen Chelsea in zijn tweede Premier League-topper van deze week. Na een spectaculaire ontknoping speelden beide ploegen met 1-1 gelijk.

Ook tegen Chelsea begon Manchester United net als tegen Tottenham sterk aan de partij. Antony kreeg na een klein kwartiertje de eerste goede kans. De Braziliaan zag zijn schot gekeerd worden door Kepa. Ook Marcus Rashford en Jadon Sancho namen het Londense doel onder vuur, maar de Spaanse keeper hield zijn ploeg op de been.

United had zodoende verreweg de beste kansen op Stamford Bridge. Antony deed op slag van rust nog een duit in het zakje na een sprintduel met Thiago Silva, maar zijn schot met rechts was niet goed genoeg en ging net naast. Daardoor stond het halverwege nog 0-0 en daar mochten The Blues niet over klagen.

Chelsea-manager Graham Potter had dat echter ook in de gaten. Al na 36 minuten bracht hij Mateo Kovacic voor Marc Cucurella en in de tweede helft kwam de thuisploeg beter beslagen ten ijs. In het schaakspel tussen de managers reageerde Ten Hag door na 52 minuten Fred in te brengen voor Jadon Sancho.

Sensationeel slot
United kreeg na een klein uur echter een flinke dreun te verwerken. Raphaël Varane blesseerde zich en verliet in tranen het veld. De Fransman leek te vrezen voor zijn deelname aan het WK. Ook beide teams leken een beetje aangeslagen. Na een rommelige fase trok Chelsea de touwtjes wat strakker in handen. Trevoh Chalobah kopte na een hoekschop op de lat.

Het zag er daarmee naar uit dat het bij 0-0 zou blijven. Armando Broja ging na een duel met Scott McTominay echter naar de grond en de arbiter wees naar de stip. Jorginho zette de thuisploeg drie minuten voor tijd op 1-0. Een flinke domper voor United en Ten Hag, maar zijn team toonde bijzonder veel karakter. Diep in blessuretijd kopte Casemiro nog raak: 1-1.