De grote verrassing van Martinez op het WK? 50% kans dat hij meegaat

De grote verrassing van Martinez op het WK? "50% kans dat hij meegaat"

22-10-2022 21:30
5

Het WK komt eraan en Roberto Martinez zal binnenkort enkele belangrijke keuzes moeten maken. Wie neemt hij mee naar het toernooi en tovert hij nog een wit konijn uit de hoed? Koni De Winter zou dat weleens kunnen worden.

Vooral achterin is het nog zoeken voor Martinez, die de laatste interlands een beroep deed op de achttienjarige Zeno Debast. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn zeker van hun basisplek, maar wie hun concurrenten zullen worden is nog niet duidelijk. De Winter zou alvast mogen hopen.

De twintigjarige verdediger van Juventus, uitgeleend aan Empoli, gaf zelf al aan te hopen op een selectie. Volgens makelaar Fabrizio Lioi is dat ook zeker een optie. "Voor mij is er 50% kans dat hij zal meegaan naar Qatar, zeker omdat jongens als Alderweireld en Vertonghen niet meer van de jongsten zijn. En behalve Theate zullen er misschien nog drie verdedigers worden opgeroepen", klinkt het bij Tutto Juve.

En bij die drie extra verdedigers zou ook De Winter kunnen zitten. De concurrentie kan hij volgens Lioi ook aan. "Degenen die beschikbaar zijn, zijn niet onbereikbaar voor Koni. Martinez gaf de afgelopen maanden al een paar spelers een kans. In België zouden ze zich vragen stellen als Koni niet meegaat naar het WK", klinkt het.

De Winter zal zich de komende weken dan nog steeds in de kijker moeten spelen bij Empoli, waar hij zich recent in de basis heeft gewerkt. Zijn grootste concurrenten achterin lijken naast het eerder genoemde drietal Arthur Theate, Brandon Mechele, Dedryck Boyata, Jason Denayer en Wout Faes te gaan worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie