Manchester City verslaat Brighton, De Bruyne en Trossard scoren

22-10-2022 18:01
16

Manchester City is zaterdag niet de fout ingegaan tegen Brighton and Hove Albion. De ploeg van Pep Guardiola won in eigen huis met 3-1 van de Londenaren. Erling Haaland maakte twee doelpunten en Kevin de Bruyne maakte op prachtige wijze de derde treffer van de thuisploeg. Voor de bezoekers trof Leandro Trossard raak.

Op het middenveld werd Kevin de Bruyne geflankeerd door Rodri en Bernardo Silva. Bij Brighton startte Trossard in de basiself. Manchester City schoot uit de startblokken in het Etihad Stadium. De ploeg had veel de bal en deelde een aantal speldenprikjes uit aan Brighton. In de 22e minuut kwam City op voorsprong. Ederson gaf een lange trap op Haaland, die de Noor goed controleerde. Na het uitspelen van doelman Robert Sanchez was het voor de spits een koud kunstje om de bal in een leeg doel te schuiven. Haaland bezorgde daarmee Ederson zijn eerste assist van het seizoen.

Nog voor rust verdubbelde de thuisploeg de score. Manchester City kreeg in de 43e minuut een strafschop en deze penalty werd door Haaland vernietigend hard binnen geschoten. Doelman Sanchez besloot niet eens te duiken op de inzet van de Noor. De strafschop was voor Haaland alweer het 22e doelpunt sinds hij bij Manchester City is gekomen.

Na rust deed Brighton wat terug. Leandro Trossard is de man in vorm bij The Seagulls en dat liet hij wederom zien. Met een rake knal schoot onze landgenoot de aansluitingstreffer binnen voor zijn ploeg. Maar echt aansluiten deed Brighton niet. Na 75 minuten was het De Bruyne die met een snoeihard schot de genadeklap uitdeelde.

Manchester City komt door deze overwinning op één punt te staan van Arsenal. De koploper morgen in actie in een uitwedstrijd tegen Southampton.