Zwak Liverpool verslikt zich na rust in promovendus Nottingham Forest

22-10-2022 15:32
1

Liverpool heeft zich zaterdag verslikt in promovendus Nottingham Forest. De Engelse topclub verloor met 1-0 op City Ground. Na een opflakkering tegen Manchester City krijgen The Reds dus opnieuw een opdoffer te verwerken.

Jürgen Klopp begon de wedstrijd met James Milner als rechtsback. Trent Alexander-Arnold startte als wisselspeler. Op het middenveld koos de Duitse oefenmeester voor jonge talenten Curtis Jones, Fabio Carvalho en Harvey Elliot. Zij werden geflankeerd door Fabinho. Roberto Firmino en Mohamed Salah waren de aanvallers in de formatie van Liverpool. Virgil van Dijk startte in het hart van de verdediging.

In de eerste helft waren het middenvelders Carvalho en Elliot die opstonden. De twee jonge Liverpool-spelers kregen verschillende kansen op de openingstreffer. De uitspelende ploeg begon met het meeste balbezit en de meeste kansen, maar in de counter werd ook Nottingham Forest een aantal keer gevaarlijk. Al met al kwam er geen enorme kans op de openingstreffer in het eerste bedrijf.

Na rust werd het voetbal al wat beter en gingen de kansen over en weer. Uiteindelijk maakte de thuisploeg in minuut 55 de eerste treffer van de dag. Taiwo Awoniyi deed zijn oude club Liverpool pijn met een goal. De Nigeriaanse aanvaller schoot eerst op de paal, maar daarna was het in de rebound toch raak voor de spits. Klopp probeerde met onder andere het inbrengen van Alexander-Arnold nog voor de ommekeer te zorgen, maar de 1-0 bleef tot het eind op het scorebord. Van Dijk kreeg in de slotfase nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd knap gestopt door doelman Dean Henderson.

Voor Nottingham Forest, waar Orel Mangala in de laatste vijftien minuten mocht invallen, zijn de drie punten tegen Liverpool erg belangrijk in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Klopp staat door dit verlies op de zevende plaats in de Premier League.