'Dortmund rekent niet meer op Meunier voor WK, mogelijk met masker naar Qatar'

'Dortmund rekent niet meer op Meunier voor WK, mogelijk met masker naar Qatar'

22-10-2022 15:26
2

De Rode Duivels kregen deze week opnieuw vervelend nieuws vanuit de ziekenboeg. Thomas Meunier heeft zijn jukbeen gebroken, waardoor er vraagtekens staan achter deelname aan het WK. Uitgesloten is dat echter verre van.

Volgens Het Laatste Nieuws is de eerste stap in het herstel van Meunier inmiddels al gezet. De rechtsachter werd namelijk succesvol geopereerd. Of hem dat in staat moet stellen om aan te treden in Qatar, hangt vooral af van de zwaarte van de breuk. In het slechtste geval kan de recuperatietermijn oplopen van zes tot acht weken. Als dat het geval is, lijkt Meunier een kruis door het WK te moeten trekken.

Bij een 'propere' breuk mag de Ardennes evenwel nog goede hoop koesteren. Wat in ieder geval al vast staat, is dat Borussia Dortmund niet meer op hem rekent voor de lange WK-pauze. Een mogelijkheid is dat Meunier op het WK een masker draagt om zijn pas herstelde jukbeenderen te beschermen. Het doet denken aan Kevin De Bruyne, die voor het vorige EK zijn neus en linkeroogkas brak. Ook toen was sprake van een masker, maar uiteindelijk trad de spelmaker in groepswedstrijd twee aan zonder beschermmiddel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie