Nét op tijd voor het WK? Doku kan donderdag weer meespelen in Europa League

Nét op tijd voor het WK? "Doku kan donderdag weer meespelen in Europa League"

22-10-2022 14:00
7

De pechduivel lijkt Jérémy Doku blijvend te achtervolgen, maar nu is er opnieuw licht aan het einde van de tunnel. Bruno Genesio, zijn trainer bij Stade Rennes, heeft aangekondigd dat de vleugelaanvaller bijna weer wedstrijdfit is. Net op tijd met het oog op het WK?

Sinds zijn overstap naar Rennes beleeft het lichaam van Doku geen al te fijne tijden. De ene spierblessure volgt de andere op, waardoor het erg moeilijk is om zijn potentieel om te zetten in prestaties. In het lopende seizoen staat de teller dan ook op een schamele 163 minuten, waarvan één basisplaatsje. Recent maakte Doku al eens zijn wederoptreden bij de Belgische beloften. Daar liet hij meteen fraaie dingen zien, maar bij zijn terugkeer naar Rennes liep het opnieuw verkeerd.

Nu lijken de kopzorgen (even?) voorbij. "Het is voorzien dat Jeremy maandag de training met de groep herneemt en klaar geraakt voor de verplaatsing naar Turkije", verkondigde Genesio op zijn persbabbel. Dit weekend trekt Rennes naar Angers SCO, maar dat zal dus zonder de Rode Duivel zijn. Donderdag gaan de Fransen in de Europa League op bezoek bij Fenerbahçe. Krijgt Doku daar een volgende kans?

Vooral Roberto Martinez zal de komende dagen met argusogen naar Rennes loeren. Op het vorige EK was de pijlsnelle Doku nog een absolute revelatie. Door de vele kwaaltjes heeft hij zich sindsdien ook bij de Rode Duivels echter nauwelijks kunnen doorzetten. Vanaf donderdag speelt Rennes nog vijf wedstrijden vooraleer het WK aanvangt. Als Doku daarin een goede (en gezonde) indruk nalaat, zit een WK-selectie er misschien nog in.