Alderweireld heeft het moeilijk met kritiek: Ben bezig aan een sterk seizoen

Alderweireld heeft het moeilijk met kritiek: "Ben bezig aan een sterk seizoen"

24-10-2022 21:16
15

Royal Antwerp FC investeerde deze zomer flink wat miljoenen en haalde Toby Alderweireld terug naar België. De Rode Duivel speelde tot dusver een goed seizoen, maar kreeg na de partij tegen Standard ook wat kritiek te verwerken.

De verdediger had het in de partij tegen de Rouches niet makkelijk en zag er enkele keren niet al te best uit bij een tegendoelpunt. Alderweireld kreeg er ook wat kritiek voor. "En dan wordt er links en rechts gezegd dat ik een probleem zou hebben tegen snelle spelers. Ik vind dat scorebordjournalistiek", zegt Alderweireld in Het Laatste Nieuws.

Volgens Alderweireld heeft hij namelijk geen probleem met snelle spitsen. "Van mij mogen ze eens een filmpje maken van alle fases waarin ik word voorbijgelopen... Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik stel vast dat Antwerp nog steeds de minst gepasseerde verdediging heeft en vind dat ik aan een sterk seizoen bezig ben", klinkt het.

Zulke kritiek kreeg hij eerder ook al bij de Rode Duivels. "Ik heb het soms wat moeilijk met dat soort 'populaire' uitspraken. Ik begrijp dat hoge bomen veel wind vangen en heb op zich geen probleem met kritiek, maar het moet onderbouwd zijn", aldus de verdediger.