Juventus wint overtuigend van Empoli en kan weer naar boven kijken

21-10-2022 23:02

Juventus heeft vrijdagavond tegen Empoli een 4-0 overwinning geboekt. De drie punten waren hard nodig gezien de plek op de ranglijst. De ploeg uit Turijn sluit na de overwinning enigzins aan bij de top-zes.

Juventus kwam eigenlijk geen moment in de problemen in Turijn. Na acht minuten was het al raak door Moise Kean. Hij kwam goed voor zijn man uit een voorzet van Filip Kostić en verschalkte doelman Guglielmo Vicario.

Met een 1-0 tussenstand werd er gerust. Al vroeg in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Weston McKennie, die raak kopte uit een corner van Juan Cuadrado. Laat in de wedstrijd scoorde Rabiot de 3-0 uit wederom een hoekschap van Cuadrado. De 4-0 werd ook gescoord door de Fransman.

Met de overwinning staat de ploeg van trainer Massimiliano Allegri op een zevende plek in de ranglijst. De gehele top-zes komt later dit weekend in actie. In de Champions League lijkt overwinteren lastig. In groep C staat Juventus vijf punten achter op Paris Saint-Germain en Benfica, de nummers één en twee van de groep.