Cercle Brugge pakt drie overtuigende punten en springt over Sporting Charleroi

21-10-2022 22:39
24

Cercle Brugge won vrijdagavond met 3-1 van Sporting Charleroi. Het springt zo over de zebra's, die met lege handen achter blijven. Charleroi kon al vier wedstrijden niet meer winnen.

Sporting Charleroi startte het gevaarlijkst. Benbouali kon al vroeg scoren, maar stond een voet buitenspel. Cercle Brugge kwam nadien in de wedstrijd. Op het halfuur kon Ueda van dichtbij raak treffen: 1-0.

Tien minuten later kreeg Charleroi de uitstekende kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. Zorgane mocht het vanop de stip proberen, maar miste. Het bleef 1-0 aan de rust.

Tweede helft
In de tweede helft begon Cercle gevaarlijk, maar kreeg Charleroi een uitstekende kans. Nkuba miste onbegrijpelijk voor de zebra’s. Dan valt zoals meestal het deksel op de neus. Nog voor het uur maakte Ueda zijn tweede van de avond: Cercle Brugge op rozen.

Van lange duur was het feestgedruis echter niet. Iets na het uur kwam de VAR tussen voor vermeend hands van Marcellin. Charleroi kreeg een nieuwe strafschop. Deze keer zette Heymans de strafschop om: 2-1 en terug spanning in de wedstrijd.

In een aangename tweede helft met twee aanvallende ploegen viel er nog een doelpunt. Een kwartier voor tijd breidde Cercle haar voorsprong nogmaals uit: 3-1 via Gboho. In het slot werd het zelfs nog 4-1 via Kehrer. Een strenge uitslag voor Charleroi.