Ik denk dat Haaland de eerste speler wordt voor wie een club één miljard betaalt

"Ik denk dat Haaland de eerste speler wordt voor wie een club één miljard betaalt"

21-10-2022 19:21
14

Rafaele Pimenta, de zaakwaarnemer van Erling Haaland, denkt dat de Noor in de toekomst alle transferrecords aan diggelen gaat slaan. Volgens Pimenta zou er voor de superspits weleens een miljard euro betaald kunnen gaan worden. 

Haaland is geweldig begonnen aan zijn periode bij Manchester City. De linkspoot maakt hattrick na hattrick en wordt gevreesd door tegenstanders. De Noor is inmiddels een begrip, zo stelt Pimenta. "Als je zijn voetbalwaarde, zijn imagowaarde en zijn sponsorwaarde bij elkaar optelt, dan kom je sowieso uit op een miljard", zo stelt de Braziliaanse juriste in gesprek met Sky Sports

Pimenta, die spelers begeleidt die tot voor kort samenwerkte met de onlangs overleden Mino Raiola, vervolgt: "Het is normaal om hem met Kylian Mbappé te vergelijken, dan krijg je een beetje een idee van hoe de markt werkt. Ik denkt dat Erling de eerste speler wordt voor wie ooit een miljard zal worden betaald."

Het huidige contract van de voormalig Borussia Dortmund-spits loopt tot medio 2027. Kort na zijn handtekening ontstonden er geruchten over een eventuele clausule, waarmee een overstap naar Real Madrid zou kunnen worden gerealiseerd. Pimenta werd hier naar gevraagd, maar wilde hierop geen antwoord geven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie