Club Brugge moet zowel Mata als Sylla missen om lastige klip Union te ronden

Club Brugge moet zowel Mata als Sylla missen om lastige klip Union te ronden

21-10-2022 18:22 Laatste update: 18:24
9

Speeldag 14 in de Jupiler Pro League heeft heel wat lekkers in petto. Wat dacht je zaterdagavond bijvoorbeeld van Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge? De regerende landskampioen zal in die partij wel geen beroep kunnen doen op Clinton Mata en Abakar Sylla.

Zowel Mata als Sylla kan je vaste waarden noemen in de driemansverdediging, maar Carl Hoefkens zal in het Dudenpark andere spelers uit zijn hoge hoed moeten toveren. Beide heren ontbreken namelijk in de wedstrijdselectie. In het geval van Mata komt dat door blessureleed. De krachtige rechtsachter is eigenlijk al het hele seizoen wat op de sukkel.

Voorlopig heeft dat nog geen dramatische gevolgen gehad voor Club, mede dankzij de stormachtige doorbraak van Sylla. Die zal er op het veld van Union echter ook niet bij lopen. De negentienjarige Ivoriaan werd door de Disciplinaire Raad van de voetbalbond geschorst voor liefst vier wedstrijden. Zaterdag gaat de eerste van die schorsingsdagen in.

In de voorhoede heeft Cyle Larin de 21-koppige selectie ook niet gehaald. Voor het overige kan Hoefkens rekenen op zijn belangrijkste krachten. In het thuisduel met SV Zulte Waregem van afgelopen woensdag hebben onder meer Noa Lang en Roman Yaremchuk enkele puntjes gescoord. Zij zorgen voor luxeproblemen bij hun trainer, althans in het aanvallende compartiment.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie