Beroep van Club Brugge pakt averechts uit: Sylla plots match langer geschorst

Beroep van Club Brugge pakt averechts uit: Sylla plots match langer geschorst

21-10-2022 17:10 Laatste update: 18:44
114

Abakar Sylla weet welke definitieve straf hem boven het hoofd hangt voor zijn rode kaart op het veld van RSC Anderlecht. De Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond heeft een schorsing van vier wedstrijden effectief gevorderd. Pijnlijk voor Club Brugge, dat eerder in beroep ging tegen een minder zwaar voorstel.

De feiten dateren al van vorige zondag, op speeldag 12 dus. In de topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge (0-1) ging de jonge verdediger in het absolute slot over de schreef. Een drieste sliding leverde hem een directe rode kaart op. In eerste instantie had het Bondsparket drie wedstrijden schorsing geëist. Club ging daar evenwel niet akkoord mee en besloot om in beroep te gaan.

Dat pakt nu verkeerd uit. De Disciplinaire Raad oordeelt dat Club Brugge de overtreding van Sylla niet al te lichtzinnig mag inschatten en heeft daarom een versnelling hoger geschakeld. Nu is de negentienjarige Ivoriaan liefst vier matchen geschorst, eentje meer dan zijn oorspronkelijke aantal dus. In een tweede tweet heeft de bond genuanceerd dat één van die vier schorsingsdagen het gevolg is van een geactiveerde voorwaardelijke dag van eerder. Daarbovenop moet Sylla een boete van 3.000 euro betalen. 

Voor Club Brugge komt de lange schorsing van Sylla erg ongelegen. De komende weken staan er in de Jupiler Pro League namelijk vier lastige duels op het programma, op uitzondering van de thuiswedstrijd tegen KV Oostende na misschien. Voor het overige trekt Club echter naar Union Saint-Gilloise en KAA Gent en ontvangt het thuis Royal Antwerp FC. Tussendoor mag Sylla uiteraard wel meespelen in de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie