Ik heb het WK nog niet opgegeven, bondscoach Martinez volgt mij

"Ik heb het WK nog niet opgegeven, bondscoach Martinez volgt mij"

21-10-2022 11:29
14

Koni De Winter speelt komend weekend een bijzondere wedstrijd. Hij trekt met Empoli namelijk naar Juventus, nog altijd zijn eigenaar. De Winter wil zich nog in de kijker spelen van bondscoach Roberto Martinez. 

De Winter mocht wel al trainen met de Rode Duivels, maar wacht nog op een selectie. "Ik heb het WK nog niet opgegeven", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad. "Het zou prachtig zijn, zeker met deze generatie. Ik weet dat de bondscoach me volgt. Als ik goed presteer in Italië, dan hou ik rekening met een oproepingsbrief voor Qatar. Ik geloof dat het kan."

De Winter liet dit seizoen al mooie dingen zien in Italië. "Het heeft even geduurd voor ik me comfortabel voelde op het veld, maar het gaat steeds beter. Week na week groei ik. De Serie A is een complexe competitie, er is geen betere plek om me te ontwikkelen als verdediger. Want vergeet niet dat het de doelstelling is om op korte termijn een vaste waarde te worden bij Juventus. Dat is de droom, daar werk ik naartoe."

De Winter heeft in België bij de jeugd van City Pirates, Lierse SK en Zulte Waregem gespeeld. Bij die laatste club werd hij in 2018 weggehaald door Juventus. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie