Croonen (Genk): “Commercieel zullen we nooit een Anderlecht of Club Brugge worden”

Croonen (Genk): “Commercieel zullen we nooit een Anderlecht of Club Brugge worden”

21-10-2022 10:30
30

KRC Genk is de fiere leider in de Jupiler Pro League na dertien speeldagen. Momenteel dus de beste van België op sportief vlak, maar is Genk ook effectief de beste van België? In een interview met Het Laatste Nieuws sprak Genk-voorzitter Peter Croonen zich daarover uit.

Bij HLN werd er aan Croonen gevraagd of hij een alleenheerschappij van Club Brugge in België voor mogelijk hield. “De realiteit is dat Club Brugge drie keer op rij kampioen geworden is en vier keer op rij Champions League heeft gespeeld, wat wil zeggen dat ze heel veel geld hebben geïncasseerd”, begon Croonen. “Wil dat zeggen dat er een onoverbrugbare kloof is? Volgens mij niet.”

Volgens de Genkse voorzitter is Club Brugge zeker niet de enige club die de landstitel kan pakken in België. “Het is aan ons, maar ook aan een Union, Anderlecht, Gent, Standard of Antwerp, om ervoor te zorgen dat Club geen kampioen wordt”, liet Croonen optekenen.

Hij voegde eraan toe dat KRC Genk een media-strijd voert.“Commercieel zullen we nooit een Anderlecht of Club Brugge worden. Een Antwerp op kruissnelheid, een club uit de economisch grootste stad van het land, bijbenen wordt eveneens lastig.”

Tot slot gaf Croonen nog aan dat Genk de afgelopen jaren op sportief vlak de nummer twee van België is, maar dat het qua budget pas zesde is. “Onze uitdaging is om buiten de provincie- en zelfs landsgrenzen ons sportief succes commercieel te verzilveren”, aldus Croonen.