Derijck ontsnapt aan rood tegen Anderlecht: “Dat is nooit penalty”

Derijck ontsnapt aan rood tegen Anderlecht: “Dat is nooit penalty”

21-10-2022 07:15 Laatste update: 11:16
24

Tijdens SV Zulte Waregem tegen RSC Anderlecht (3-2) speelde de VAR een hoofdrol. De meest discutabele fase van donderdagavond was er een waarbij Zulte-verdediger Timothy Derijck doorging op het scheenbeen van Fabio Silva. Derijck sprak tijdens de rust over die tackle.

Iets voorbij het halfuur werd Anderlecht-spits Fabio Silva de diepte in gestuurd. Nadat de Portugees een voorzet afleverde, kwam Derijck tussen. Hij kwam echter te laat om de bal te spelen en plantte zijn voet op het scheenbeen van Silva. Na een VAR-interventie deelde scheidsrechter Laforge geen rode, maar wel een gele kaart uit aan Derijck.

Derijck blikte tijdens de wedstrijd voor de microfoon van Eleven Sports terug op die fase. “De speler blijft niet liggen, hij speelt gewoon door”, begon Derijck. “Hij geeft een voorzet, ik zet mijn voet en hij komt er inderdaad onder”, analyseerde de 35-jarige verdediger. “Als dat überhaupt geel is of rood, dan moeten wij als Belgisch voetbal eens naar de andere competities kijken. Dat is nooit penalty”, vond Derijck.