Vier Belgen helpen Leicester aan zege tegen Leeds & Faes man van de match

Vier Belgen helpen Leicester aan zege tegen Leeds & Faes man van de match

20-10-2022 23:50 Laatste update: 21-10-2022 00:03
6

De basisopstelling van Leicester City was donderdag nogal Belgisch-getint: Timothy Castagne, Wout Faes, Dennis Praet en Youri Tielemans verschenen allemaal aan de aftrap tegen Leeds United. The Foxes wonnen met 2-0 en pakken zo drie broodnodige punten. Wout Faes werd verkozen tot man van de match.

Vier Belgen aan de aftrap, maar geen zwart-geel-rood op het scorebord. Een owngoal van Leeds-verdediger Robin Koch na 16 minuten en een goal van Harvey Barnes tien minuten voor de rust, betekenden een overwinning voor Leicester.

Zowel Castagne, Faes als Tielemans speelden de hele wedstrijd. Tielemans, met de kapiteinsband rond de arm, liep tegen een gele kaart aan. Dennis Praet werd twintig minuten voor tijd gewisseld. De beste man op het veld bleek Wout Faes te zijn. De ex-Anderlecht-speler heeft zijn overstap naar Leicester niet gemist.

Door de zege kan Leicester even weer ademhalen. Het is niet langer de hekkensluiter in de Premier League. Met acht punten telt het er nu twee meer dan het Nottingham Forest van Orel Mangala. Zondag trekt Leicester naar Wolverhampton waar een belangrijke kelderkraker op het programma staat. De Wolves staan namelijk één plaats boven The Foxes.