FC Barcelona zet Villarreal makkelijk aan de kant met dank aan Lewandowski

20-10-2022 23:15

Donderdagavond heeft FC Barcelona Villarreal geklopt met 3-0. De Catalaanse doelpunten kwamen er van Robet Lewandowski, die twee keer raak trof, en Ansu Fati.

Barça starte de wedstrijd met een duidelijk strijdplan. De ploeg van trainer Xavi speelde enkele kansen bij elkaar in de openingsfase, maar kwam niet tot scoren. In de dertigste minuut kwam dan wel de openingstreffer voor de thuisploeg. Lewandowski scoorde op aangeven van Alba de belangrijke goal voor Barcelona. De Poolse spits was nog niet klaar met de verdediging van Villarreal. Na drie minuten maakte Lewandowski namelijk op prachtige wijze de 2-0 en daarmee zijn zestiende doelpunt in het shirt van Barcelona.

Ook het derde doelpunt viel nog voor rust. Via een goede actie van Ferran Torres was het Ansu Fati die de netten deed trillen. De jonge Spanjaard raakte eerst de paal, maar met een vernuftig hakje kwam de 3-0 toch op het scorebord. Door de overwinning komt Barça aan 25 punten uit tien wedstrijden. Het staat tweede en telt drie punten minder dan leider Real Madrid.