Man in vorm Mignolet vergeleken met Courtois: Gouden Bal en Gouden Schoen

Man in vorm Mignolet vergeleken met Courtois: "Gouden Bal en Gouden Schoen"

20-10-2022 22:01
43

Thibaut Courtois stond een tijdje aan de kant met zenuwpijn in de rug en even was het onduidelijk of de Real Madrid-keeper fit zou geraken voor het WK. Bij voetbalpodcast 90 Minutes vroegen ze zich luidop af of het een ramp zou zijn als Courtois niet mee zou kunnen naar Qatar, gezien de huidige vorm van Simon Mignolet.

“Stel dat we nu een notificatie krijgen met de melding dat Thibaut Courtois het WK mist, zijn jullie dan in zak en as?”, vroeg Aster Nzeyimana aan Filip Joos, Wesley Sonck en Sam Kerkhofs. 

“Als je nu moet kiezen tussen De Bruyne of Courtois die het WK mist, kies je voor Courtois. No disrespect naar Courtois, maar dat is omdat Mignolet daar staat”, zei Joos. “Niemand twijfelt aan Courtois. Maar de beste back-up is wel Mignolet.”

Sam Kerkhofs temperde de uitspraak van Joos enigzins. “We spreken wel over een keeper die voor de Gouden Bal meedeed en een die meedeed voor de Gouden Schoen. Ik wil wel nog altijd liever Courtois in doel.” Ondanks Kerkhofs’ voorkeur voor Courtois, wierp hij ook Mignolet een bloemetje toe. “Bij welke nationale ploeg speelt Mignolet niet? Dat gaan er niet zoveel zijn hoor.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie