Arsenal met perfect rapport naar volgende ronde na zuinige winst tegen PSV

20-10-2022 21:45

Arsenal tegen PSV, een wedstrijd die uitgesteld was vanwege het overleden van Queen Elizabeth, is donderdag gespeeld en op 1-0-winst voor Arsenal geëindigd. Twintig minuten voor tijd schonk Granit Xhaka de Londenaars de overwinning.

Arsenal was zo goed als de hele wedstrijd beter dan PSV. The Gunners kwamen net als hun tegenstanders niet meteen tot grote kansen. Uiteindelijk voerde de leider van de Premier League de druk op. Dat PSV na een uur nog altijd op 0-0 stond, hadden de Eindhovenaren te danken aan hun doelman Walter Benítez. Hij haalde meerdere pogingen van Arsenal uit zijn doel en hield PSV daardoor in de match. Het was echter niet óf, maar wanneer Arsenal zou gaan scoren.

Arsenal en PSV hielden elkaar in het Emirates Stadium zeventig minuten lang in bedwang. Uiteindelijk moesten de Nederlanders buigen toen Xhaka de trekker overhaalde na een aanval over rechts. Dat was verdiend, omdat Arsenal de Eindhovenaren de baas was.

Er kwamen geen Belgen in actie in dit EL-onderonsje. Die enige Belg in beide selecties was Johan Bakayoko van PSV, die negentig minuten aan de bank gekluisterd zat.

Arsenal staat na vier wedstrijden nog met het maximum van de punten eerste in Groep A. Het is daardoor al zeker van een plekje in de volgende ronde in de Europa League. PSV is tweede met zeven punten, Bodo/Glimt telt er vier en FC Zürich is puntenloos.