Charleroi moet crisis zien af te wenden: “Rust en vertrouwen laten terugkeren”

Charleroi moet crisis zien af te wenden: “Rust en vertrouwen laten terugkeren”

20-10-2022 20:15

Sinds Sporting Charleroi begin oktober RSC Anderlecht met 0-1 klopte, konden de Zebra's niet meer winnen. 1 op 9 na wedstrijden tegen Standard, STVV en KV Kortrijk, dat is geen rapport om over naar huis te schrijven, zo weet ook Charleroi-trainer Edward Still.

De Carolo’s bevinden zich na dertien speeldagen halverwege de rangschikking. Net als Anderlecht en Sint-Truiden telt Charleroi zestien punten en zo deelt het plaats 9, 10 en 11. 

Op speeldag 14 maakt Charleroi de verplaatsing naar Jan Breydel. Daar wacht Cercle Brugge dat negen op twaalf pakte in oktober. Tegen Groen-Zwart pakt Charleroi maar best drie punten, want daarna volgt een moeilijk tweeluik voor de Waalse club. Thuis tegen Antwerp en bij KRC Genk, of wel de huidige tweede en leider in 1A.

Op een persconferentie sprak Still over de huidige vorm van zijn team en het vervolg van het seizoen. “Het is nu kwestie van het stap per stap, match per match positief vooruit te gaan. Om de rust te laten terugkeren en om opnieuw met vertrouwen te spelen”, liet Still optekenen.