Núñez komt op gang en heeft vertrouwen van teamgenoten: 'Wat een talent'

Núñez komt op gang en heeft vertrouwen van teamgenoten: 'Wat een talent'

20-10-2022 19:36
0

Darwin Núñez komt op stoom bij Liverpool en scoorde woensdag de enige treffer in het duel met West Ham United. De Uruguayaan kwam afgelopen zomer over van Benfica en heeft tijd nodig om zich aan te passen. De taalbarrière is onder andere nog een struikelblok.  

Na de blessure van Diogo Jota stond Núñez aan de aftrap van de wedstrijd. "Hij was werkelijk uitstekend", zei Jürgen Klopp over de aanvaller na afloop van het gewonnen duel. "Hij is echt een enorm talent en we zijn heel enthousiast over hem." Virgil van Dijk is ook vol lof over de aanvaller, maar vraagt voor geduld bij de fans. "Hij heeft ontzettend veel potentie. Hij is nog jong en hij is volop aan het leren. Hij leert hoe het is om in de Premier League te spelen, maar hij is ook bezig om de taal te leren", gaf Van Dijk aan bij BBC na afloop van de wedstrijd. 

"Núñez is een heel moderne speler, die het verdedigers niet makkelijk maakt", ging de Nederlander door. "Hij kroop goed tussen de linies en zijn combinatiespel is ook beter aan het worden", aldus van Dijk.

Liverpool kende een stroeve start van het seizoen, maar won zondag de kraker tegen Manchester City. In het duel met West Ham werd dus opnieuw gewonnen. Zaterdag staat Nottingham Forest op het programma. Een paar dagen later treft het Ajax in de Champions League. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie