Vader Arnstad: Hij is een derde Iniesta, een derde Modric, een derde Verratti

Vader Arnstad: "Hij is een derde Iniesta, een derde Modric, een derde Verratti"

20-10-2022 16:47
9

In de zoektocht naar de ideale elf van Felice Mazzu lijk de coach van RSC Anderlecht voor Kristian Arnstad gekozen te hebben. De jonge middenvelder krijgt steeds meer minuten, tot groot jolijt van vader Roar.

Arnstad wist zich aanvankelijk niet in de basis te werken, maar lijkt nu wel een vaste pion te zijn onder Mazzu. Vader Roar is ook bijzonder tevreden met de vooruitgang van zijn zoon, al blijft hij ook nuchter. "Ik wil allereerst zeggen dat mijn zoon nog niets heeft laten zien, dat hij alles nog moet bewijzen", klinkt het in La Dernière Heure. "Om een grote speler voor Anderlecht te worden, moet hij trofeeën winnen."

Maar hij beseft ook dat Arnstad bijzonder veel potentieel heeft. "Hij is bijlange na niet van hetzelfde kaliber als zij, maar ik zeg graag dat hij een derde van Marco Verratti heeft, voor zijn grinta, een derde van Andres Iniesta, voor zijn doorzicht, en een derde van Luka Modric, voor zijn vermogen om langs zijn tegenstander te dribbelen. Het is aan Kristian om op alle drie te mikken", klinkt het.

Donderdag krijgt Arnstad een nieuwe kans om zich te bewijzen. Dan neemt Anderlecht het op tegen staartploeg Zulte Waregem.