Voorbode voor STVV? 'Kunstgras in Nederlandse Eredivisie verdwijnt definitief'

Voorbode voor STVV? 'Kunstgras in Nederlandse Eredivisie verdwijnt definitief'

20-10-2022 14:46
6

Groot nieuws van het Algemeen Dagblad: het kunstgras verdwijnt definitief uit de Nederlandse Eredivisie. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn de clubs op het hoogste niveau in Nederland verplicht om op natuurgras te spelen.

Het AD loopt vooruit op een stemming, die op 1 december plaatsvindt. 'Vrijwel unaniem leeft een voorkeur voor voetbal op echt gras', klinkt het. Dat is genoeg om van de stemming een formaliteit te maken. Het verbod gaat over minder dan drie jaar in.

De overstap van kunst- naar natuurgras was een 'nadrukkelijke wens van het gros van de Eredivisie-clubs'. Het Nederlandse voetbal denkt daarmee de kans te vergroten om structureel deel uit te maken van de top-zes in Europa.

Op dit moment spelen vier Eredivisie-clubs hun thuiswedstrijden nog op kunstgras: SC Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior. De eerste drie clubs hebben al concrete plannen om over te stappen naar natuurgras. Excelsior is er nog niet helemaal uit. In ons land is STVV voorlopig de enige ploeg die met kunstgras werkt, waar het al flink wat kritiek op kreeg. Voorlopig is dat echter nog niet verboden in ons land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s