Ondanks periode bij RSC Anderlecht: Club Brugge is de ploeg van mijn hart

Ondanks periode bij RSC Anderlecht: "Club Brugge is de ploeg van mijn hart"

20-10-2022 14:31
10

De nu 31-jarige Abdoulay Diaby verdient momenteel zijn brood in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar loopt zijn contract aan het einde van dit seizoen af. Als het van de Malinees afhangt, keert hij daarna terug naar... Club Brugge.

Diaby speelde van 2015 tot 2018 bij Club Brugge en won ook de titel bij Blauw-Zwart. Echt geliefde maakte hij zich echter niet bij het Brugse publiek nadat hij begin 2021 besloot tijdelijk terug naar België te keren en op uitleenbasis aan de slag ging bij aartsrivaal RSC Anderlecht.

"Club Brugge blijft de club van mijn hart", zegt Diaby in een gesprek met Eleven. "Ik won er twee keer de titel en was ook tweemaal topschutter van de club. Een enorme trots dat ik voor de club kon uitkomen. Ik was daar echt gelukkig", aldus de Malinese international.

Mooie periode
Zijn eerste titel won hij met Club Brugge in 2016. Een titel waar Blauw-Zwart jaren op heeft gewacht. "Die wedstrijd (tegen Anderlecht, red.) was de beste herinnering uit mijn periode in Brugge. Misschien wel het mooiste moment uit mijn carrière. We wonnen met 4-0 van Anderlecht, dat geen schijn van kans maakte. De energie, de sfeer in het stadion. Het was ongelooflijk", blikt hij tevreden terug.

Na zijn vertrek bleef Club Brugge successen boeken en pakte het nog enkele malen de titel. "Ik denk dat ik één van de spelers was die heeft bijgedragen aan de terugkeer van Club Brugge, maar vandaag is Blauw-Zwart nog beter dan in mijn tijd", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie