Liverpool boekt moeizame thuiszege, Chelsea morst dure punten tegen stadsgenoot

Liverpool boekt moeizame thuiszege, Chelsea morst dure punten tegen stadsgenoot

19-10-2022 22:55
1

Liverpool heeft woensdagavond een moeizame overwinning op West Ham United geboekt. Chelsea heeft dure punten laten liggen: de ploeg van Graham Potter kwam op bezoek bij Brentford niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Liverpool-West Ham United 1-0
De thuisploeg had de overhand en werd via Darwin Núñez in de openingsfase tweemaal gevaarlijk. Na 22 minuten sloeg de Uruguayaanse spits toe. Op aangeven van Konstantinos Tsimikas kopte Núñez geweldig raak. Thiago dirigeerde het spel op Anfield, maar kon niet voorkomen dat West Ham vlak voor rust een strafschop kreeg.

Joe Gomez begin een overtreding, waarna de VAR besloot de penalty toe te kennen. Alisson Becker wist de strafschop van Jarrod Bowen te keren, waardoor The Reds alsnog met een voorsprong de rust ingingen. Na rust een eenzijdig spelbeeld: Liverpool controleerde en kwam amper in de problemen. Door de zege klimt de ploeg van Jürgen Klopp naar de zevende plaats in de Premier League, elf punten achter koploper Arsenal.

Brentford-Chelsea 0-0
Brentford en Chelsea wisten woensdagavond niet te vermaken. Na een kwartier moest Potter noodgedwongen wisselen: Conor Gallagher kon niet verder en werd vervangen door Mateo Kovacic. Armando Broja, voormalig huurling van Vitesse, kreeg de kans in de punt van de aanval, maar kon amper potten breken. Raheem Sterling en Pierre-Emerick Aubameyang werden gebracht om een slotoffensief te forceren, maar Chelsea bleef steken op een gelijkspel.

Overige uitslagen
AFC Bournemouth-Southampton 0-1
Newcastle United-Everton 1-0