Union SG zet tienkoppig KAA Gent zonder problemen opzij, De Sart valt uit

19-10-2022 20:22 Laatste update: 20:23
45

Union SG en KAA Gent bekampten elkaar op speeldag 13 van de Jupiler Pro League. De thuisploeg zette de Buffalo's zonder problemen opzij met 2-0. In de tweede helft moest KAA Gent ook met tien man verder.

Al na twaalf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Lazare scoorde een knappe goal en pakte uit met een spectaculaire viering waar zelfs Wesley Sonck jaloers op is. Veel kansen kon KAA Gent in de eerste helft niet creëren en de ruststand bleef dan ook bij 1-0.

In de tweede helft moest KAA Gent na een klein uur met tien man verder. Michael Ngadeu pakte een rode kaart na een fout op de doorgebroken Dante Vanzeir. Vlak erna was het Vanzeir die zijn schot geblokkeerd zag worden.

Met tien man kwam KAA Gent nog moeilijker tot aan de goal van Union SG. Tien minuten voor tijd was het dan ook Dante Vanzeir die voor de vierde opeenvolgende wedstrijd kon scoren, 2-0. Daar bleef het ook bij. In het slot viel De Sart nog uit met een ogenschijnlijke zware blessure.