'Niet enkel Tielemans, ook PSV-middenvelder Sangaré op lijstje Barcelona'

'Niet enkel Tielemans, ook PSV-middenvelder Sangaré op lijstje Barcelona'

19-10-2022 16:32

Ibrahim Sangaré is op de radar verschenen bij FC Barcelona, meldt de Catalaanse krant SPORT. De Spaanse club werd in verband gebracht met Youri Tielemans, maar ook de middenvelder van PSV staat op de lijst.

Barcelona hoopt voor de toekomst een speler vast te leggen die het op termijn over zou kunnen nemen van Sergio Busquets, iemand die de lijnen uitzet en verdedigend zijn taken doet. Sangaré is een van de namen die op het lijstje van Barcelona staat, omdat hij 'geëxplodeerd is in Nederland en uitstekende kritieken heeft gekregen'. Hij schijnt zelfs al dicht bij een transfer naar Barcelona te zijn geweest toen Sangaré nog speler van Toulouse was. De middenvelder moet ruim dertig miljoen euro kosten. Concreet is de interesse in Sangaré nog niet.

De kans bestaat dat Barcelona in de aankomende transferperiode de markt opgaat. "We zijn bij Barcelona altijd aan het werk", zegt hoofdtrainer Xavi. "Er is nog tijd voor de volgende markt open is, maar nu denken we alleen aan de komende wedstrijden. Intern werken we wel aan de situatie."

"We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar we zullen nooit nalaten om een speler te halen die belangrijk kan zijn voor de toekomst. We hebben een selectie die prijzen kan winnen. De club heeft een zeer belangrijke financiële inspanning geleverd om het niveau van de ploeg te verbeteren en dat is gelukt. Nu is het aan ons om succesvol te zijn."