Anderlecht veroordeelt gedrag van fans na spreekkoren tegen Club Brugge

Anderlecht veroordeelt gedrag van fans na spreekkoren tegen Club Brugge

19-10-2022 14:00
94

RSC Anderlecht nam het afgelopen weekend in eigen huis op tegen Club Brugge en verloor die partij met 0-1. Daarin waren opnieuw heel wat spreekkoren richting Club Brugge en werd er meermaals "Alle boeren zijn homo's" gezongen. Niet naar de zin van paars-wit.

In het verleden liet Anderlecht zich al negatief uit over die gezangen en kreeg de club zelfs een boete van de Pro League. Dat hield de fans echter niet tegen om ook afgelopen zondag weer met enkele discriminerende gezangen te komen. Op de officiële kanalen veroordeelt Anderlecht nu het gedrag van de fans.

'De club moet de aandacht vestigen op de gevolgen van discriminerende gezangen, met name het lied dat gekoppeld wordt aan Benito Raman en aan Club Brugge. De speler en de club willen de supporters uitdrukkelijk oproepen om dergelijke liederen achterwege te laten', klinkt het in een statement. 'In de eerste plaats druisen dergelijke spreekkoren in tegen de normen en waarden van RSC Anderlecht, dat van het Lotto Park een plek wil maken waar iedereen zich welkom voelt. Aanstootgevende boodschappen horen dus niet thuis in ons stadion', schrijft men bij paars-wit.

Sanctie
Ook nu dreigt men bij Anderlecht een sanctie te gaan krijgen. En dat dreigt nog zwaar bestraft te kunnen worden. 'We willen eraan herinneren dat dit lied tuchtrechtelijk wordt gesanctioneerd als een discriminatoir spreekkoor. RSC Anderlecht werd hier al eerder voor gesanctioneerd en beboet. Verdere herhalingen kunnen zelfs leiden tot het spelen van wedstrijden achter gesloten deuren', geeft Anderlecht nog aan.

Bij de club komt men dan ook nogmaals met de vraag om het lied niet langer te zingen. 'We willen alle verenigingen en supporters oproepen om het bewuste lied achterwege te laten en te kiezen voor een niet-kwetsend alternatief', besluit men bij paars-wit.