Kersvers T1 Defour tegenover Standard: Het is kort dag naar de volgende match

Kersvers T1 Defour tegenover Standard: "Het is kort dag naar de volgende match"

19-10-2022 13:45

Na tegenvallende resultaten ontsloeg KV Mechelen haar trainer Danny Buijs. Steve Defour neemt het rood-gele roer over en stond voor het eerst de pers te woord als nieuwe T1 van Malinwa.

"Velen zullen zeggen: “Hij heeft nog nooit een club gecoacht, hij is nog maar een jaar assistent", citeerde Het Laatste Nieuws Defour. "Zo zal er altijd wel iets zijn.” De 53-voudige Rode Duivel staat vandaag voor zijn eerste test als KVM-trainer. Defour en de zijnen ontvangen met Standard uitgerekend de club waarmee hij als speler zo'n grote succes behaalde.

Voorafgaand aan die wedstrijd gaf Defour aan geen druk te ervaren. “Ik weet al zeer goed hoe ik mijn nieuwe functie wil invullen, alleen is het kort dag naar de volgende wedstrijd.” Defour staat aan het begin van zijn trainerscarrière, maar anticipeerde al op mogelijk slechte resultaten bij Mechelen. “Ik heb het bestuur ook meteen gezegd dat ze geen schrik moeten hebben om - als het helemaal niet goed gaat - me te vragen een stap opzij te zetten”, aldus Defour.