Courtois is de personificatie van alles wat de Belgen verafschuwen

"Courtois is de personificatie van alles wat de Belgen verafschuwen"

19-10-2022 11:15 Laatste update: 11:36
62

Thibaut Courtois eindigde zevende in de verkiezing van de Ballon d'Or. Daar was de doelman van Real Madrid en de Rode Duivels niet tevreden over, zo liet hij weten in een videoboodschap. Bij Voetbal International sprak Tim Tempelaars zich uit over de ontevredenheid van Courtois.

In Nederland nemen volgens Tempelaars veel mensen aanstoot aan de uitspraken van Courtois na zijn zevende plek in de Ballon d'Or. “Hij werkt met zijn uitspraken in Nederland als een rode lap. Het is ongelofelijk hoeveel mensen zich opwinden over wat hij zegt”, zei Tempelaars. “Die opwinding komt voor een stuk door (de rivaliteit tussen, red) Nederland en België.”

“Hij gedraagt zich echt als een Hollander", ging de journalist van VI verder. "Alles wat de Belgen verafschuwen aan die dikke nekken: het zelfvertrouwen, de grote mond, lak hebben aan wat mensen van je vinden, hij is de personificatie daarvan.” 

Tempelaars vindt Courtois op dit moment de beste doelman ter wereld en Courtois zou dat zelf ook vinden. "Hij spreekt dat uit en hij heeft gewoon lak aan wat mensen van hem vinden. Ik vind dat erg leuk.” Volgens Tempelaars doet de zevende plaats voor de ex-keeper van KRC Genk oneer aan de prestaties van Courtois. "Ik vind wel dat als je de Champions League wint en je zo belangrijk bent als keeper, dat hij wel één, twee of drie plekjes hoger had kunnen staan.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie