‘Tielemans wordt genoemd als mogelijke vervanger voor Busquets bij FC Barcelona’

‘Tielemans wordt genoemd als mogelijke vervanger voor Busquets bij FC Barcelona’

19-10-2022 11:00
12

FC Barcelona wil tijdens de komende wintermercato een nieuwe verdedigende middenvelder aantrekken, zo wist Mundo Deportivo. Eén van de namen die daarbij genoemd wordt is die van Youri Tielemans.

De enige pure verdedigende middenvelder die Barça momenteel ter beschikking heeft, is Sergio Busquets. De laatste matchen oogt die echter wat zwakker. Zo ging hij bijvoorbeeld in de fout bij de eerste tegengoal van Real Madrid afgelopen zondag. Daarnaast geraakt Busquets op leeftijd en wil Barcelona op zoek naar een nieuwe man op die positie. 

Volgens Mundo Deportivo is de Catalaanse club op zoek naar een type Edgar Davids. De oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham speelde als agressieve en controlerende middenvelder. Mundo Deportivo noemde Rode Duivel Youri Tielemans als een van de mogelijkheden om Busquets te vervangen. De ex-RSC Anderlecht-kapitein staat met Leicester City momenteel in de degradatiezone in de Premier League. 

Andere namen die MD naar voor schuift zijn Martin Zubimendi (Real Sociedad), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers), Jorginho en N’Golo Kanté (beiden Chelsea).