'Klopp bijt van zich af en onderneemt juridische stappen tegen Man City'

'Klopp bijt van zich af en onderneemt juridische stappen tegen Man City'

19-10-2022 10:42
4

Jürgen Klopp heeft van zich afgebeten nadat de manager van Liverpool 'xenofobische' verwijten kreeg na de wedstrijd tegen Manchester City. Opmerkingen van Klopp over de eigenaar van Manchester City zijn volgens hem verkeerd opgepikt.

Klopp benadrukte dat Manchester City financieel in staat is om te doen wat het maar wil, dankzij de steenrijke eigenaren uit het Midden-Oosten. De Duitser noemde ook Paris Saint-Germain en Newcastle United, die oneindig veel mogelijkheden hebben dankzij de invloed van de eigenaren. De clubleiding van Manchester City was met die uitspraken niet blij.

Manchester City denkt dat Klopp de druk bewust opvoerde en legde een 'xenofobisch' verwijt neer in Liverpool. Of Klopp ook 'xenofoob' is? "Ik ken mezelf en je kunt me niet van iets beschuldigen dat mijlenver bij mijn persoonlijkheid vandaan ligt. Anders zou ik mezelf haten", zegt Klopp. "Ik heb vaak dingen gezegd die een beetje vatbaar waren voor misverstanden. Dat weet ik. Het was niet opzettelijk, soms zeg je dingen en denk je: oh mijn God! Wordt dit zo geïnterpreteerd? Maar dit is niet een van deze momenten. Het begon met een vraag over hoe er met City te concurreren valt en ik beantwoordde het. Dit werd er van gemaakt. Ik weet wat ik dacht, plaatste het in perspectief en zei hoeveel ik respecteer wat ze doen en het was nog steeds niet goed voor sommigen."

"Het is dus niet de eerste keer dat ik verkeerd word begrepen. Ik weet wat ik dacht toen ik het zei. Als iemand dat verkeerd begrijpt – of dat verkeerd wil begrijpen – kan ik daar niets aan veranderen. Ik moet oppassen, dat weet ik al jaren. Ik ben niet altijd voorzichtig, dat besef ik ook, van tijd tot tijd – ik geef gewoon antwoord en zeg wat ik denk."

Volgens The Telegraph en The Athletic gaat Klopp zelfs juridische actie ondernemen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s