Mathijssen hoopt toppers mee te krijgen naar EK: Hoop beste team te krijgen

Mathijssen hoopt toppers mee te krijgen naar EK: "Hoop beste team te krijgen"

19-10-2022 10:30
3

De belofte Rode Duivels moeten het opnemen tegen het gastland, Nederland en Portugal in hun groep op Euro U21 van volgend jaar. Jacky Mathijssen en zijn staf hebben nog een aantal maanden voordat het Euro U21 in juni 2023 van start gaat. 

“Ik denk dat het een goede groep is", glimlachte coach Mathijssen, hij lijkt erg goed te beseffen dat het wel eens de groep des doods kan zijn. “Er zijn twee grote landen, Portugal en Nederland, en dan Georgië tegen wie het speciaal zal zijn omdat ze thuis zijn, vooral omdat de wedstrijd wordt gespeeld in Tbilisi, de hoofdstad."

“We zijn nog niet in het stadium dat we prognoses maken," zegt Mathijssen. “Op dit moment kijken we ernaar uit om tegen goede teams te spelen, omdat het een grote motivatie binnen het team zal creëren.” De coach hoopt natuurlijk zoveel mogelijk sterren mee te kunnen nemen naar het EK in 2023. “Ik hoop gewoon het beste team mee te kunnen nemen”, aldus Mathijssen. Denk maar aan spelers als Charles De Ketelaere, Lois Openda en Jeremy Doku, die eigenlijk allemaal nog de belofte-leeftijd hebben. 

Deze spelers zullen waarschijnlijk van geval tot geval worden besproken tussen de twee coaches enkele weken voordat het toernooi begint. Hetzelfde geldt voor alle Belgische tegenstanders. Spelers als Ryan Gravenberch en Jurrien Timber, allen vaste waarden in het seniorenteam, zouden voor de gelegenheid kunnen terugkeren naar Oranje U21. Aan Portugese zijde wordt Fabio Silva van RSC Anderlecht verwacht bij de selectie, maar zal hij gezelschap krijgen van een aantal eerste-elftalspelers zoals Nuno Mendes, Vitinha of Pedro Neto?