De Bruyne op gala Ballon D’or: ”Ambitie om beste speler ooit te worden”

De Bruyne op gala Ballon D’or: ”Ambitie om beste speler ooit te worden”

18-10-2022 18:14
3

Kevin De Bruyne "is living his dream" als Ballon d'Or-derdeklasser. De Rode Duivel eindigde maandag op het podium van de Ballon d'Or, achter de winnaar Karim Benzema en Sadio Mané die tweede eindigde. "I am living the dream", zei de spelmaker van Manchester City maandagavond in Parijs.

"Ik heb de ambitie om zoveel mogelijk titels te winnen en de beste speler ooit te worden. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik al 14 jaar speel, wat al een lange tijd is”, aldus De Bruyne. “Ik blijf een professional totdat ik besluit te stoppen", voegde de 31-jarige middenvelder eraan toe. "Ik moet gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben."

De spelmaker van de City leidde zijn ploeg vorig seizoen naar een nieuwe titel in de Premier League. Hij scoorde negentien doelpunten en gaf veertien assists in 45 optredens. "Als speler weet je wanneer je goed speelt en wanneer niet, als je meerdere seizoenen op het hoogste niveau speelt. De beste spelers zijn ook de eersten die zelfkritiek hebben”, geeft de Rode Duivel toe. “Degenen die van buitenaf oordelen, hebben nooit dezelfde verwachtingen als jij."

De Bruyne is de eerste Belg die het podium bereikt van de Ballon D’or. De beste Belgische klasseringen tot nu toe waren een vierde plaats van Paul Van Himst in 1965 en Wilfried Van Moer in 1980. Thibaut Courtois werd zevende, maar ontving de Yachin Trofee voor de beste doelman van het seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie